Dirigent

 

Wim Gout

 

 

 

Contact
 

Dirigent is Wim Gout uit Huizen

Gout werd geboren op 4 september 1955 in Rotterdam en groeide als oudste op binnen een gezin met 5 kinderen. Al op jonge leeftijd ( z’n 6e jaar ) raakte Wim geïnteresseerd in het bespelen van de piano. Dat zijn interesse uiteindelijk zou uitgroeien tot een gave om op ongekende wijze te improviseren, hadden hij en de mensen die hem hebben bijgestaan in de ontwikkeling van zijn spel niet kunnen voorzien. Zijn ouders, maar vooral zijn moeder heeft, naast de verschillende pianodocenten, in zijn jongensjaren een belangrijke rol gespeeld in zijn muzikale ontwikkeling.

 

Vanaf zijn 17e jaar heeft Wim na een gevolgde dirigentenopleiding diverse gospel-, gemengde- en kinderkoren gedirigeerd. Daarnaast was hij vaak als pianist te beluisteren in nationale en internationale bijeenkomsten van het Leger des Heils en is hij tevens parttime werkzaam geweest voor de Evangelische Omroep.  

 

Van 1974 tot 1993 was hij als pianist en tweede dirigent verbonden aan het Amsterdam Stafkoor van het Leger des Heils (het toonaangevende koor van het Leger des Heils in Nederland). Tijdens deze periode was hij ook dirigent van het interkerkelijk Jongerenkoor Vaya con Dios uit Zuidland.  

 

Wim heeft al veel optredens in binnen- en buitenland op zijn naam staan, zowel voor de radio als voor de televisie. Tevens is er door hem de afgelopen jaren meegewerkt aan vele platen-/ cd-producties, musicals, kerkdiensten, concerten en dergelijke. 
Daarnaast was hij gedurende deze periode dirigent van verschillende koren.  

Thans dirigeert hij de volgende koren:  Chr. Gemengd Koor “Soli Deo Gloria” uit Herwijnen

Gospelkoor “Candela” uit Renswoude

  Wim aan de Piano  

In september 1998 heeft Wim zijn eerste CD “Wat de toekomst brengen moge….”uitgebracht wat een groot succes is geworden. Op verzoek van veel mensen heeft hij daarom besloten om binnen een jaar een tweede piano-CD uit te brengen, te weten “Ik weet Hij zorgt voor mij”
De melodieën die Wim op beide CD’s vertolkt zijn een door hem gemaakte selectie waarbij niet alleen de muziek maar ook de tekst doorslaggevend is geweest voor zijn keuze.

 

In december 1999 is de derde CD van Wim uitgebracht, “Maak een nieuwe start.” In juni 2004 is er een verzamel dubbel-cd met als titel “Warme pianoklanken” uitgebracht.

In mei 2004 is Wim begonnen met het opnemen van zijn laatst uitgebrachte CD, “Kerst met Wim Gout” en deze is eind september 2004 voltooid en tenslotte in oktober 2004 uitgekomen.
Verschillende musici hebben Wim instrumentaal begeleid op deze CD.  

 

Het bijzondere van al deze cd projecten is dat Wim deze zonder enige vorm van financiële vergoeding heeft laten uitbrengen door Novation Records, die natuurlijk wel alle lasten draagt van deze producties.  

 

Naast de arrangementen die Wim heeft gemaakt voor piano, heeft hij ook eigen composities voor de koren geschreven. 

 

Overigens is het nog zeker het vermelden waard dat Wim in het dagelijks leven is gehuwd met Hetty, die werkzaam is als secretaresse clustermanagement Tergooiziekenhuizen, locatie Blaricum en Hilversum.

Hetty verzorgt de administratie voor Wim voor wat betreft zijn projecten en bij haar kunnen ook de boekingen worden gedaan alsmede nadere informatie worden verkregen.  

 

In het dagelijks leven werkt Wim sinds 25 november 1974 met veel plezier als Brandacceptant Schade Zakelijk bij ASR te Utrecht

 

Voor verdere informatie over de dirigent verwijzen wij u naar zijn eigen website www.wimgout.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.wimgout.nl